Engelanderholt 3 C
7361 CZ Beekbergen
Tel: +31 (0)55 - 542 31 47

Brieven en Archieven restauratie
 

Of het nu gaat om een enkele brief of om een heel archief. Of dat beschadigd is door verzuring, micro-organismen,  insecten, muizen en ander ongedierte, door calamiteiten zoals brand of lekkage of door u als raadpleger, Restauratie Atelier Sterken kan het voor u restaureren of conserveren.

 

 

 
Wij zijn in staat om het verval tot stilstand te brengen Ook kunnen we in sommige gevallen het verval vertragen als stilstand niet meer mogelijk is, door het papier te neutraliseren met een speciaal daarvoor ontwikkeld ontzurings middel, of door het papier te desinfecteren of te verstevigen en te beredderen bij calamiteiten.


 


 

In veel oud papier zijn door de jaren heen scheuren ontstaan bij de raadpleging, dit kunnen wij op verschillende manieren herstellen. Door schimmels en bacteriën aangetast papier kan zodanig verzwakt zijn dat raadpleging niet meer mogelijk is zonder dat er fragmentjes verloren gaan, maar ook deze zeer zwakke en beschadigde bladen kunnen wij weer raadpleegbaar maken.  


 

   


 

Ook is het mogelijk om belangrijke documenten of een oude brief te splitsen. Dit is een methode waarmee lagen papier gescheiden kunnen worden.  En eventueel er een nieuwe kern aangebracht kan worden.

 

 

Ontbrekende fragmenten in het papier kunnen door middel van aanvezelen weer opgevuld worden met papiervezels. Met deze techniek worden zeer vloeiende overgangen naar het origineel mogelijk.  

 

7 meter lange aanvezelstraat uit Denemarken bij Restauratie Atelier Sterken.   

Website laten maken
door Best4u Group
Home Over ons Diensten Nieuws over Documenten over Contact over