Engelanderholt 3 C
7361 CZ Beekbergen
Tel: +31 (0)55 - 542 31 47

Restauratie unieke prent prinses Juliana
 
 
Deze prent van Juliana gaat terug op een tekening van Cor Visser uit 1941. Visser was de officiële war artist van de Ned. regering in Londen. In 1940 maakte hij een portret van koningin Wilhelmina, die als litho te koop was t.b.v. het Prins Bernhard Fonds (Spitfire Fonds). Briefkaarten ervan zijn door de RAF boven bezet gebied uitgestrooid op Wilhelmina's verjaardag 31 augustus 1941.

Van prins Bernhard maakte Visser een tekening naar het leven en van prinses Juliana (die in Canada verbleef) een tekening naar een foto van Yousuf Karsh, 1940, die hem door de prins ter beschikking was gesteld. De beide tekeningen zijn naar Canada verstuurd, maar verloren gegaan. Van het portret van Juliana heeft Visser een prent gemaakt, waarvan slechts twee afdrukken bekend zijn. Deze berustten bij de Dutch Church in Londen.

Één ervan is op 5 februari. jl. aan de Stichting Historische Verzamelingen overgedragen en zal vanaf 30 april tot 31 augustus 2009 in Paleis Het Loo te zien zijn op de tentoonstelling Juliana in beeld.

Er zat zure tape op de oorspronkelijke prent wat door ons atelier voorzichtig is verwijderd. Daarna is de prent schoon gemaakt en gevlakt.
 

 
Website laten maken
door Best4u Group
home documentenwacht diensten nieuws documentenwacht contact